Zoeken in deze blog

zaterdag 10 augustus 2013

YouTube uitvinders komen met MixBit

Waarschijnlijk ken je Chad Hurley en Steve Chen niet. Hun site daarentegen wel. Deze twee heren zijn namelijk de bedenkers van YouTube en nu komen ze met iets nieuws.


MixBit is een nieuwe app die ook in het teken staat van video's. De app, die op dit moment alleen nog voor iOS beschikbaar is, en de website helpen gebruikers samen video content te maken. De app laat je video's van één seconde tot een uur filmen, bewerken en publiceren. De site laat je video's van anderen remixen. Het is dus mogelijk om een video te maken zonder dat je daarvoor zelf iets gefilmd hebt. De video's worden verdeeld in maximaal 256 clips, die ieder maximaal 16 secondes lang zijn. In totaal mag de video dus een uur lang zijn.


MixBit is zeker niet de enige video app op de markt. Met Vine en onlangs Instagram hebben zijn Twitter en Facebook ook de wereld van de sociale video ingestapt. MixBit lijkt de meet geavanceerde van de drie. Mocht je een iPhone hebben, dan kun je aan de slag met de app en anders zul je moeten wachten op de Android app. In de tussentijd kun je op de website dus al wel aan de slag gaan met werk van anderen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten