Zoeken in deze blog

woensdag 7 augustus 2013

Android Device Manager beschikbaar

Google heeft inmiddels de website van Android Device Manager online gezet. Op deze manier kan je je verloren apparaat terugvinden.


Je kan de ADM bereiken via https://www.google.com/android/devicemanager. Vervolgens krijg je een interface te zien, die lijkt op die van Google Maps. In een 'card' wordt weergegeven dat de locatie van je telefoon/tablet wordt opgevraagd. Vervolgens wordt de locatie op een kaart, op 15 meter accuraat weergegeven. Ook kun je de ringtone van je telefoon af laten gaan op het hoogste volume. Daarnaast is het mogelijk om alle (gevoelige) gegevens automatisch te wissen. Hiervoor is wel eerst toestemming nodig.

handig?


Je hebt dus niet heel veel mogelijkheden. Daarnaast is het alleen mogelijk om de locatie te bepalen als je apparaat een internetverbinding heeft. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van GPS. Ook voor het 'bellen' van je telefoon is toegang tot internet vereist. Opmerkelijk genoeg wordt de laatst bekende locatie van je telefoon niet weergegeven. Dus mocht er geen dataverbinding mogelijk zijn, is de tool dus vrijwel nutteloos.

Als je gebruik wil maken van ADM moet je apparaat beschikken over Google Play Services 3.2.25 of hoger. Dit wordt automatisch geüpdatet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten