Zoeken in deze blog

zondag 25 augustus 2013

Gluren bij de buren: CEO van Microsoft vertrekt

Concurrentie is belangrijk. Daarom is het niet verkeerd om af en toe eens een kijkje in de keuken bij andere bedrijven te nemen. Bij Microsoft bijvoorbeeld.


Microsoft heeft het de afgelopen tijd niet makkelijk gehad. Het softwarebedrijf is namelijk op een aantal gebieden een nieuwe weg ingeslagen. Met Windows 8 is er bijvoorbeeld gekozen voor een compleet nieuwe ervaring, die niet bij iedereen in de smaak valt. Ook op de mobiele markt lopen de zaken moeizaam. Windows Phone is qua marktaandeel lang niet zo groot als Android of iOS en dat heeft voor een deel te maken met het gebrek aan apps voor het platform. Verder bleek de strategie die men gekozen heeft voor de introductie van de Xbox One ook niet geheel de juiste te zijn.

Nu heeft onlangs Steve Ballmer, CEO van Microsoft, aangekondigd binnen een jaar te vertrekken. Onlangs kondigde hij een koerswijziging aan en is van mening dat het nu de juiste tijd is voor een nieuwe leider. Ballmer is een icoon, CEO sinds 2000, werkt al 33 jaar bij Microsoft en was zelfs de dertigste werknemer.

De aandeelhouders zien het vertrek van de topman als iets positiefs: het aandeel schoot omhoog. Overigens zal Ballmer daar niet rouwig om zijn, hij is namelijk zelf grootaandeelhouder. Ik zal met name de gekke momenten van Ballmer missen. Elke keer bij het zien van zijn overdreven enthousiasme verschijnt er toch weer een glimlach op mijn gezicht...


:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten