Zoeken in deze blog

woensdag 9 oktober 2013

Galaxy Round, omdat het kan

Een telefoon met een krom scherm. Cool, dat was mijn eerste reactie, maar al snel vroeg ik me af waarom je het nodig hebt. Dit gebogen scherm lijkt de volgende gimmick in de telefoonwereld. Is dit dan de vernieuwing die we binnenkort in elke telefoon gaan zien?

Samsung is niet de enige die werkt aan soortgelijke telefoons, maar is wel de eerste die het op de markt brengt. Dat is op zich niet verbazend, aangezien Samsung de laatste tijd hoog inzet op features, waarvan je de meeste zelden zult gebruiken. De Galaxy Round kent ook zo'n functie: je kan je telefoon "rollen" om zo bijvoorbeeld je batterij-status te bekijken. Het is eigenlijk te belachelijk voor woorden. Dat de telefoon lekkerder vasthoudt, geloof ik graag, maar daarvoor heb je geen krom scherm nodig; HTC's One heeft ook een gekromde achterkant waardoor het toestel lekkerder in de hand ligt.

Is er dan geen toekomst voor flexibele schermen? Waarschijnlijk wel, wie weet kan je over een paar jaar je 10" tablet wel opvouwen en als pakketje ter grote van een bankpasje in je portemonnee doen...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten