Zoeken in deze blog

vrijdag 18 oktober 2013

UPDATE - Goeie kwartaalcijfers voor Google, maar voor hoe lang nog...

Google heeft aandeelhouders vandaag verrast met de kwartaalcijfers. Het afgelopen kwartaal heeft Google een omzet van $14,8 miljard dollar behaald. Dat is 12% meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het netto inkomen steeg van $2,18 miljard ($6,53 per aandeel) naar $2,97 miljard (8,75 per aandeel).


“Google makes 90 percent of its money in the Web world, and it’s in the wrong place”

Toch lijkt het steeds moeilijker te worden om aan advertenties te verdienen, aangezien er bijvoorbeeld meer gebruik wordt gemaakt van mobiele apparaten:



“Google’s core desktop search business was probably the best Internet business ever created. Every other business they’re in, whether it be mobile search or tablet computers or YouTube, just doesn’t look as good from a margin perspective.” ─ Stifel Nicolaus analist Jordan Rohan

Hoewel de verkoop van advertenties wel gestegen is, is het niet zo veel als twee jaar geleden. De prijs die adverteerders betalen, elke keer dat er op een advertentie wordt geklikt, is gedaald.


Google probeert dit alles goed te maken door advertenties aan de Gmail-app toe te voegen en persoonlijke informatie in reclames te gebruiken.




update
De prijs van een Google aandeel is vandaag boven de $1000 gekomen. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf.



Het aandeel schommelt nu rond de $1000

Bron: The New York Times

Geen opmerkingen:

Een reactie posten