Zoeken in deze blog

vrijdag 13 september 2013

Twitter 5.0 beta kent compleet nieuw uiterlijk

Twitter heeft vandaag versie 5.0 van de Android app in beta-vorm uitgebracht.


De nieuwe versie kent een geheel nieuw design. De kleur is lichter blauw en de tabs worden nu weergegeven in woorden, er is een aantal nieuwe tabs, zoals trending topics en de bekende tekentjes zijn verdwenen. Dat wil zeggen, in de zogenaamde action bar. Er is namelijk een nieuwe knop aan de zijkant die lijkt te werken volgens het 'hamburger'-principe. Echter is het niet mogleijk het bijbehorende menu te openen door te slepen, zoals bijvoorbeeld wel kan in de Google+ app, maar je moet echt op de knop drukken. Vervolgens vind je daar een overzicht met (nieuwe) tekentjes, waardoor je dus snel naar bijvoorbeeld je DM's kan. De achtergrond van dit menu is een soort abstracte, ingezoomde weergave van je Twitter achtergrond.



Twitter gaf eerder vanavond in een blogpost aan dat het experimenteert met nieuwe functies. Het zou ook kunnen dat er nog wat verandert voordat versie 5.0 uiteindelijk verschijnt. Er zijn namelijk best wat probleempjes zoals crashes en lagg. Ook is er (nog) geen speciale tablet-versie.

Om je in aanmerking te komen voor de test, moet je je aanmelden voor de speciale Google Group. Vervolgens moet jehier aangeven dat je een beta tester wil worden, en daarna de app downloaden vanuit de Play Store. De beta-versie vervangt je huidige app.

Het was een drukke avond voor Twitter, want het is ook bekend geworden dat de microblogdienst naar de beurs gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten