Zoeken in deze blog

zondag 5 oktober 2014

Nog een messaging app van Google?



Google zou werken aan een concurent voor WhatsApp, zo werd afgelopen week bericht. Maar Google heeft toch al  een messaging app?
Hangouts is inderdaad de messaging app van Google. De kans is dan ook groot dat de messaging app die Google mogelijk volgend jaar uitbrengt helemaal niet voor de westerse markt bedoeld is. De focus zal vermoedelijk liggen op India, een land waar smartphones in opkomst zijn en het is door het grote aantal inwoners een ontzettend interessante markt. De nieuwe app zou geen Google-login vereisen, dit vermoedelijk om het zo makkelijk mogelijk te maken om de app te gebruiken.

De markt voor messaging apps is groot. In Nederland gebruikt bijna iedereen WhatsApp, maar WeChat is in Aziƫ veel populairder, maar ook Line is een geduchte concurrent. Google zou dus hopen in India de grootste te worden. Onlangs werd het Android One platform gelanceerd, waarmee voornamelijk wordt ingezet op India. Als Google de nieuwe app standaard op de telefoons zou meeleveren, dan is de kans groot dat het inderdaad een succes wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten