Zoeken in deze blog

dinsdag 18 maart 2014

Update - Google kondigt Android Wear aan

Google heeft vandaag bekend gemaakt dat Android in de vorm van Google Wear officieel naar smartwatches en andere wearables komt.

Een van de mogelijkheden van Android op wearables is het op de hoogste stellen van de gebruiker, wanneer hij bijvoorbeeld een nieuw bericht krijgt. Net als op Nexus apparaten zal het mogelijk zijn om het apparaat door middel van spraak te bedienen. Dit doe je met het inmiddels bekende "Ok Google" command. Dit zal op dezelfde manier werken als Google Now. Het zal ook mogelijk zijn om ander apparaten te besturen door tegen je horloge te praten. Zo kun je bijvoorbeeld een playlist afspelen op je telefoon of een film op je TV aanzetten door simpelweg die opdracht te geven op je horloge. Het horloge kan ook dienen als fitness band, die resultaten bij houdt.




Er is een zogenaamde developer preview beschikbaar, zodat ontwikkelaars notificaties voor hun apps kunnen optimaliseren voor de wearables. Meer hierover kan je horen en zien in onderstaande video of je kan naar de speciale website gaan. Google werkt samen met partners zoals LG, Motorola, HTC, Samsung en Asus en chipmakers.



UPDATE - Motorola kondigt smartwatch Moto 360 aan.



Bron: Google

Geen opmerkingen:

Een reactie posten