Zoeken in deze blog

dinsdag 8 januari 2013

Nvidia kondigt Tegra 4 en Project Shield aan


Nvidia heeft op de CES Tegra 4 en Project Shield aangekondigd. Tegra 4 is de nieuwste generatie chips voor mobiele apparaten en Project Shield is een handheld gaming-console die draait op die chip.




Tegra 4 is gebaseerd op het Cortex A15-processorontwerp van ARM en wordt gefabriceerd op een 28nm procedé, waar Tegra 3 gebaseerd is op Cortex A9. De A15 is een stuk sneller dan z'n voorganger, al zal dat waarschijnlijk ook meer energie kosten. Ook hier is een 4-plus-1 systeem toegepast.

Shield is een handheld gaming-console die draait op Android. Het ontwerp bestaat uit een controller met een 5" uitklapbaar scherm met een resolutie van 1280x720 pixels. Het design heeft iets weg van een Xbox controller, al lijkt de controller meer op de Dualshock 3 (PlayStation 3) qua plaatsing van de analoge sticks. De controller bevat alle knoppen die je nodig hebt en heeft aansluitingen voor micro-hdmi, micro-usb en een micro-sd-kaartlezer.

Op het apparaat heb je volledige toegang tot de Play Store, maar je kunt ook PC games naar het apparaat streamen. Hiervoor heb je wel een GeForce videokaart nodig. Het systeem moet in het tweede kwartaal verschijnen






Bron: Tweakers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten