Zoeken in deze blog

donderdag 3 januari 2013

GameStick: Android console, Kickstarter project, concurrent van Ouya

Misschien ben je inmiddels bekend met Ouya, een game console die draait op Android. Dit systeem krijgt er een concurrent bij: de GameStick van PlayJam.


Net als Ouya is GameStick een Kickstarter project, dat gister van start is gegaan. Het systeem zal in april verschijnen en dan moet de Ouya ook uitkomen. Het apparaat zelf is een usb-stick met een Amlogic 8726-MX processor verwerkt, aangevuld met 1GB ddr3-ram en 8GB flashgeheugen.

Net als de Ouya draait de GameStick op Android 4.1 Jelly Bean. PlayJam ontwikkelt een controller die je kan gebruiken voor het spelen van games, maar het is ook mogelijk om elke andere hid-controller te gebruiken. Echter kun je wanneer je gebruik maakt van PlayJam's controller de stick in de controller plaatsen, waarna de verbinding met de tv tot stand komt via bluetooth.



Volgens PlayJam zijn er al 200 games die werken op het apparaat en ook zijn ze in bespreking met meer dan 250 ontwikkelaars.



Al met al is de vergelijking met de Ouya al snel gemaakt. Waar de Ouya voor de prijs van $100 verkocht gaat worden, kan je de GameStick aanschaffen voor $79. Ouya was een groot succes op Kickstarter en heeft in een maand tijd maar liefst ruim 8.5 miljoen dollar opgebracht en ging daarmee dus ruimschoots over het doel van $950,000 heen. Of de GameStick net zo'n succes gaat worden, is nog even afwachten. PlayJam hoopt binnen een maand $100,000 op te halen, maar is al aardig op weg, want de teller staat op het moment van schrijven op $52,546.



Bron: Kickstarter (via Tweakers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten