Zoeken in deze blog

zondag 11 mei 2014

Hoe waarschijnlijk is het gelekte nieuwe Gmail uiterlijk?

De dag dat Larry Page in 2011 (opnieuw) CEO van Google werd, riep hij alle belangrijke designers bijeen. "Jullie krijgen twee maanden om al onze producten opnieuw vorm te geven" was zijn opdracht. Het gevolg was een compleet nieuwe ideologie, die op alle producten werd losgelaten. Voor het eerst voelde alles als een geheel aan. Maar als we de laatste geruchten moeten geloven, gaat dit design opnieuw op de schop.


Onlangs lekten er via website Geek afbeeldingen uit van een vernieuwd uiterlijk voor de Gmail en Calendar app op Android. Een paar dagen terug werden deze geruchten aangevuld met screenshots van een overeenkomende desktopversie van Gmail.





De vraag is nu of het waarschijnlijk is dat Google deze wijzigingen ook echt doorvoert. Allereerst komen beide afbeeldingen van één bron, die van Geek. Wat voornamelijk in de Android afbeelding opvalt, is dat het design niet aansluit bij de huidige Holo-richtlijnen, die Google in all zijn apps hanteert. Dit zou betekenen dat Android een volledig nieuwe uitstraling zal krijgen, naast mogelijke andere veranderingen, die via Androidpolice het internet op zijn geslingerd.

Ten tweede heeft Google bekend gemaakt dat er tijdens het jaarlijkse I/O evenement, dat volgende maand plaats vindt, veel nadruk op design zal liggen. I/O is een conferentie voor ontwikkelaars, dus het zou goed kunnen dat Google het qua design een volledig nieuwe koers uitzet.
De desktopversie van Gmail lijkt  veel op een uitgerekte versie van het Android design. Dat het uiterlijk op elkaar lijkt, is natuurlijk zeer waarschijnlijk. 

Onlangs is Google's notitie-app Keep vernieuwd. Ook de webversie is op de schop gegaan. Wat opvalt, zijn de fellere kleuren die worden gebruikt in bijvoorbeeld de balk bovenaan. Dit heeft zeker wat weg van de blauwe balk in de gelekte Gmail afbeeldingen. Het zou dus kunnen dat dit nieuwe uiterlijk het eerste opstapje is naar de volledige vernieuwing, wellicht om al wat reacties van gebruikers te krijgen.

Nu is het afwachten of en wanneer Google het nieuwe uiterlijk aankondigt. Het is zeer waarschijnlijk dat niet alleen Gmail op de schop gaat, maar ook alle andere producten. Wie weet krijgen we dat tijdens Google I/O te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten