Zoeken in deze blog

donderdag 24 april 2014

Fenix for Twitter: Beste Twitter app van het moment

De officiële Twitter app voor Android is niet bij iedereen geliefd en ook ik ben geen fan. De laatste tijd is er een aantal goeie alternatieven uitgekomen, die helaas vaak geteisterd worden door de beperkingen die door Twitter worden opgelegd. Na Falcon Pro, Carbon en Talon is er nu Fenix for Twitter, een prachtige Holo app.


Hoewel versie 1.0 pas sinds enkele weken in de Play Store te vinden is, is de app al een behoorlijke tijd in ontwikkeling. De ontwikkelaar heeft ervoor gekozen Fenix eerst uitgebreid te testen en de feedback mee te nemen in de verdere ontwikkeling. Vandaar dat de eerste release erg compleet en afgewerkt is, wat uiteraard prettig is. Dit gaf voor mij ook aan dat de ontwikkelaar bereid is veel tijd te willen steken in het maken van een zo goed mogelijke app, die nu opnieuw een beta versie kent. Mede door dit vertrouwen was ik bereid €2 te betalen voor zijn harde werk.

Zoals al eerder vermeld, kent de app een Holo uiterlijk. Iets dat door met name de trouwe Android gebruikers met open armen wordt ontvangen. Die trouwe gebruikers houden van customization, en dit is dan ook volop mogelijk in Fenix. Je kunt kiezen uit een licht, donker of zwart thema, verschillende lettertypes en -groottes, link-kleuren, welke categorien er worden weergegeven in het zij-menu en een aantal andere gesture en touch gerelateerde instellingen.




Waar de ontwikkelaars bij Twitter nog niet lijken te weten dat er ook tablets zijn die op Android draaien, weet de ontwikkelaar van Fenix dat maar al te goed. Fenix maakt uitstekend gebruik van de extra ruimte op het scherm:



Ook qua functies is de app compleet. Van de quick actions die verschijnen wanneer je lang op een tweet drukt tot aan lists. Er zijn ook dingen aanwezig die de officiële Twitter app niet kent, zoals een in-app browser en de mogelijkheid bepaalde woorden te muten. Wat ik in vergelijking met andere Twitter applicaties van derden erg prettig vind, is de manier waarop conversaties worden weergeven. Waar dat bij sommige andere apps nogal eens onoverzichtelijk kan worden, is het in Fenix erg duidelijk.

De app heeft ook notificaties, maar dit is lang niet zo uitgebreid dan in de officiële app, waar je per gebruiker kan aangeven of je notificaties wil ontvangen. Iets dat voor mij onmisbaar is geworden. Een andere reden om de standaard app nog maar even op je telefoon of tablet te laten staan is dat het door de Twitter beperkingen mogelijk is om de timeline slechts vijftien keer per kwartier te verversen. Dit kan uiteraard frustrerend werken, maar hier is helaas niets aan te doen.

Doorzichtige notificatiebalk en menuknoppen zouden een mooie toevoeging zijn aan de app. Verder ontbreekt er momenteel een widget, iets dat ik niet noodzakelijk acht. Het is natuurlijk afwachten hoe snel de app door zijn Twitter tokens heen is, want het zou kunnen dat de app daarna minder vaak geüpdatet zal worden, maar voorlopig hoef je je hier nog geen zorgen over te maken.

Fenix voor Twitter is voor €2 te verkrijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten