Zoeken in deze blog

donderdag 25 juli 2013

Gluren bij de buren: Facebook verdient meer aan mobile ads

Concurrentie is belangrijk. Daarom is het niet verkeerd om af en toe eens een kijkje in de keuken bij andere bedrijven te nemen. Bij Facebook bijvoorbeeld.


De aandelen van Facebook schoten omhoog (27 %) na de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Facebook heeft namelijk grote winst geboekt op mobiele apparaten dankzij mobile ads. Dat het Facebook eindelijk gelukt is om geld te verdienen met advertenties in de mobiele apps is heel belangrijk, aangezien er steeds meer mensen op die manier gebruik maken van het sociale netwerk. Ruim 800 miljoen van de 1,15 miljard gebruikers maakt ook gebruik van apps en/of de mobiele website.

De mobiele advertenties staan in het nieuwsoverzicht tussen de posts van vrienden en pagina's die de gebruiker heeft geliket. Ook is het mogelijk voor bedrijven om via de Facebook app hun eigen app te promoten. Zo kun je de app direct installeren. Op deze manieren wist Facebook dus een hoop nieuwe adverteerders aan te trekken. Deze adverteerders kunnen heel goed een bepaalde doelgroep selecteren en zelfs naar besturingssysteem of soort telefoon kijken.

Zo heeft Facebook de investeerders weten te overtuigen dat het bedrijf zeer winstgevend is. Ook op de groeiende mobiele markt.

Gluren bij de buren: Apple

Lees meer op volkskrant.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten