Zoeken in deze blog

maandag 5 november 2012

Android bestaat 5 jaar

5 november, de dag waarop je kan zeggen "over een maand is het Sinterklaas", maar zoals enkele van jullie zullen weten is op diezelfde datum, vijf jaar geleden, Android opgericht. 




Nou ja, opgericht. Google kocht het bedrijf in 2005 van de destijdige eigenaar en in 2007 werd het mobiele platform getoond. Nu, vijf jaar later heeft Android een marktaandeel van maar liefst 75 procent.

Het eerste toestel dat op het nieuwe besturingssysteem draaide was de HTC Dream, of Tmobile G1. Toen al waren enkele functies beschikbaar die nu nog steeds een grote rol spelen, zoals de notificaties of de Android Market (nu Play Store). Inmiddels draaien er enorm veel mobiele telefoons van verschillende bedrijven op Google's Android, hoewel de meeste telefoons een eigen laag over de Android skin hebben. 

De ontwikkeling van Android staat niet stil, zo draaien tablets ook op het besturingssysteem en zijn we inmiddels bij versie 4.2 aanbeland. Ook op hardware gebied staat Google niet stil, want samen met Samsung bracht het in 2011 de Galaxy Nexus uit: een telefoon die in samenwerking met Samsung is ontworpen, maar op Android draait zoals Google het bedoelt heeft. Dit betekent ook dat deze telefoon als eerste de nieuwe updates had, veel sneller dan telefoons van andere bedrijven, omdat de ontwikkelingen zo snel gaan. Anno 2012 heeft Google er zelfs twee tablets en een nieuwe Nexus telefoon bij.

Wij wensen Android uiteraard nog vele jaren toe! 
Het onmiskenbare Android logo

Zo ziet de nieuwste versie van Android, 4.2 Jelly bean, eruit op een Nexus telefoon


Geen opmerkingen:

Een reactie posten