Zoeken in deze blog

zondag 3 mei 2015

Google toont alternatieve taal voor Android apps

Tijdens een evenement voor ontwikkelaars heeft Google een Android app framework gebaseerd op programmeertaal Dart getoond.

Het grootste deel van de Android applicaties is geschreven in Java. Het alternatief van Google heet Sky en is gebaseerd op Dart, een programmeertaal die oorspronkelijk bedoeld was om JavaScript te vervangen. Sky is bedoeld om betere prestaties te leveren. Zo zou het mogelijk zijn om apps in 120 frames per seconde te laten draaien, waar momenteel 60fps gebruikelijk is.

Met Sky wordt het grootste gedeelte van de app aangeleverd via HTTP. Dit betekent dus dat je een internetverbinding nodig zal hebben om de app te kunnen openen. Echter zou dit door middel van caching opgelost kunnen worden. Een voordeel hiervan is dat een app niet steeds via de Play Store geüpdatet hoeft te worden, maar veranderingen kunnen worden aangebracht op de server. De app sluiten en opnieuw openen is op die manier voldoende.

Tijdens een (niet vlekkeloze) presentatie werd een aantal demo apps getoond en geschreven, waarvan er ook een in de Play Store is te vinden.




Wanneer en of Sky de nieuwe standaard taal van Android wordt, is nog niet bekend. Wellicht dat we hier op de aankomende developer conference Google I/O meer over te horen krijgen.

Bron: ArsTechnica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten